گاهشمار پژوهشنامه پردازش و مدیریت اطلاعات
از سال 1386
پژوهشنامه پردازش و مدیریت اطلاعات از سال 1351 با همت بسیاری از افراد منتشر میشود. این گاهشمار تنها گوشهای از مهمترین رویدادهای این نشریه را از سال 1386 نشان میدهد و تلاش دارد، نام افراد مؤثر در هر رویداد را ذکر کند.
با تشکیل دفتر ارتباطات علمی در پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، نشریه به دفتر ارتباطات علمی منتقل و مهندس مصطفی کاظمی به عنوان مدیراجرایی منصوب شد. پیش از این، دکتر محمد ابویی اردکان مدیر اجرایی نشریه بود.
نشریه در هنگام واگذاری، یک سال تأخیر در نشر داشت. فاطمه شیخشعاعی و مریم صابری، با برنامهریزی و تلاش خود ظرف یک سال این تأخیر را جبران کردند.
مقرر شد ایرانداک طی تفاهمنامهای با انجمن کتابداری و اطلاعرسانی ایران، نشریه را با همکاری انجمن کتابداری و اطلاعرسانی ایران منتشر کند. دکتر سیدرحمتالله فتاحی به عنوان سردبیر منصوب شد. در ن نتیجه این اقدام، نخستین نشریه با همکاری انجمن، در بهار 1387 منتشر شد.
با تغییر ریاست ایرانداک، دکتر سید امید فاطمی مدیر مسئول نشریه شد. پیش از وی، دکتر حسین غریبی مدیر مسئول نشریه بودند.
مانی فرسایی، کارشناس وقت نشریه، نخستین مذاکرات را با اسکوپوس آغاز کرد و پس از چندماه موافقیت اولیهی این پایگاه اعلام شد.
نادیا حاجیعزیزی به عنوان مدیراجرایی منصوب شد.
دریافت اعتبار علمیپژوهشی، یکی از اهدافی بود که از سال 1386 برای آن برنامهریزی شده بود. این اعتبار نتیجه تلاش دکتر سیروس علیدوستی (معاون پژوهشی وقت)، مهندس کاظمی، فاطمه شیخشعاعی، مریم صابری، و مانی فرسایی به دست آمد.
ایده عضویت در کمیته اخلاق انتشارات از سوی دکتر سیروس علیدوستی مطرح و با پیگیری نادیا حاجیعزیزی محقق شد. در نتیجه، نشریه به عنوان نخستین نشریه ایرانی غیرپزشکی، به عضویت این کمیته در آمد.
پس از پیگیری مذاکرات و انجام مراحل مختلف، سرانجام، این پایگاه برای نمایهکردن نشریه موافقت کرد.
دکتر سیروس علیدوستی، نادیا حاجیعزیزی، و علیرضا کبودان در طراحی هنری نشریه بازنگری کردند و در نتیجه، نخستین شماره با تغییرات جدید، در پاییز 88 منتشر شد.
برنامه خرید سامانه (پایگاه) الکترونیکی از سال 86 از سوی کارشناسان نشریه بررسی شده بود. با موافقت معاون پژوهش وقت (دکتر سیروس علیدوستی) سامانه یکتاوب خریداری شد. با تلاش مریم صابری و مانی فرسایی، این سامانه در آبان 88 به طور رسمی مورد بهرهبرداری قرار گرفت.
این ایده از سوی دکتر سیروس علیدوستی مطرح شد. پس از اجرایی شدن این ایده، مقالات در انتظار چاپ، در بخشی به نام زودآیند در وبگاه نشریه منتشر میشوند تا امکان دسترسی به مقالات جدید وجود داشته باشد. به این ترتیب، این نشریه به عنوان نخستین نشریه در ایران، دارای بخش زودآیند در پایگاه خود شد.
دکتر غلامعلی منتظر، قائم مقام رئیس ایرانداک، به منظور تسریع در انتشار مقالات در نوبت انتظار چاپ، خواستار انتشار سه شماره فوقالعاده در نشریه شد. با تلاش معصومهسادات کشفی، کارشناس وقت نشریه، ظرف یک سال، این شمارهها منتشر شدند.
دکتر غلامعلی منتظر، خواستار تفکیک نشریه به دو نشریه در دو حوزه انسانی و فنی شد. براساس آن، درخواست تفکیک به کمیسیون بررسی نشریات ارسال شد.
مانی فرسایی با همکاری نادیا حاجیعزیزی و دکتر غلامعلی منتظر، نظامنامه انتشار نشریه را تدوین کرد.
کمیسیون با تفکیک نشریه موافقت نمود. نام نشریه از علوم و فناوری اطلاعات به پژوهشنامه پردازش و مدیریت اطلاعات تغییر یافت. به دنبال آن نیز قلمرو موضوعی و ترکیب اعضای هیئت تحریریه نیز تغییر کرد.
با پیشنهاد دکتر غلامعلی منتظر و موافقت سردبیر، مقرر شد سردبیر و اعضای هیئت تحریریه همه مقالات را پیش از ارسال به داوری، ارزیابی کنند. به این ترتیب، نشریه در انتخاب و انتشار مقالات به صورت گزیدهتر عمل میکرد.
با نظر مدیرمسئول وقت، دکتر سیدامید فاطمی، سامانه نشریه به رایاسمین تغییر کرد.
دکتر سیروس علیدوستی، رئیس ایرانداک، مدیر مسئول نشریه شد.
به دلیل مشکلات سامانه رایاسمین، مدیر مسئول جدید با درخواست حاجیعزیزی برای بازگشت به سامانه یکتاوب موافقت کرد.
دکتر سیروس علیدوستی، دکتر مهدی سمایی، و دکتر ملوکالسادات حسینی بهشتی به ترکیب هیئت تحریریه اضافه شدند.
با پیشنهاد دکتر سیروس علیدوستی و همفکری با سردبیر، موضوعهایی به قلمروی موضوعی نشریه افزوده شدند.
نشریه موفق به کسب امتیاز کامل 100 و رتبه A+ در نخستین ارزیابی کمیسیون بررسی نشریات علمی کشور شد.
با پیشنهاد مدیرداخلی و موافقت سردبیر، به منظور تسریع و بهبود در فرایند ارزیابی اولیه نشریه، مقرر شد که اعضای هیئت تحریریه مقالات را بررسی و به صورت مجازی (از طریق رایانامه)، دیدگاه خود را درباره هر مقاله ارائه کنند.
با پیگیری مهندس حمیدرضا خدمتگزار، محتوای نشریه از سال 2012 در LISTA نمایه شد.
برای ثبت رویدادها، این گاهشمار از سوی نادیا حاجیعزیزی تدوین شد.
پژوهش نامه پردازش و مدیریت اطلاعات موفق به کسب مقام نشریه علمی برتر گروه علوم انسانی در شانزدهمین جشنواره تجلل از برگزیدگان پژوهش و فناوری سال 1394 شد.